Muziek Entertainment Tech Lifestyle Random

Wiske krijgt borsten

2 reacties 0 likes 777 pageviews
ster
ster

Het is officieel: Wiske krijgt borsten

15 mei 2017 Nieuws

De metamorfose van Suske en Wiske maakt behoorlijk de tongen los. Het zijn vooral de borsten van Wiske die flink rond gaan op social media. ‘Het is slechts een welvinkje’, zegt scenarist Peter van Gucht in het AD. ‘Maar wel een bewuste keuze.’

Kom je aan Suske en Wiske, dan kom je aan een collectief Vlaams-Nederlands cultureel erfgoed. En dus valt iedereen van zijn stoel als blijkt dat Wiske vanaf het nieuwe album De Planeetvreter ineens beginnende borsten krijgt. ‘Meisjes van nu worden eerder volwassen en zien er eerder volwassen uit. Wiske dus ook’, zegt Van Gucht. Ook tante Sidonia, altijd omschreven als ‘panlat’ krijgt nu een bescheiden boezem.

Maar er is meer dan de borsten van Wiske. Op Lambik na krijgen alle figuren een nieuwe outfit. Wiske draagt laarsjes en verruilt haar eierkopje met rode strik voor een paardenstaart.

Suske draagt zwarte skinny jeans en een hoodie. Tante Sidonia verruilt eindelijk haar lange zwarte rok voor een broek en Jerom krijgt sportschoenen en een wat losser overhemd.

Niet alleen de figuren krijgen een make-over, ook de albums zelf hebben een restyling ondergaan. Het formaat wordt groter, zodat Suske en Wiske in lijn zijn met het formaat van andere grote stripreeksen zoals De Kiekeboes, Amoras of De Roder Ridder. Ook de bladindeling wordt een stuk minder traditioneel. Met extra actiescènes, aflopende pagina’s en meer close-ups.

Suske en Wiske MetamorfoseAan de veranderingen is een uitgebreid onderzoek vooraf gegaan. ‘We hebben heel bewust gekozen voor onderzoek onder de doelgroep van de toekomst, onze jonge lezers tussen de acht en twaalf jaar’, zegt Toon Horsten, Uitgever Strips bij Standaard Uitgeverij. ‘We waren benieuwd naar wat zij van Suske en Wiske vinden. Weten zij wie het zijn? Welke personages vinden ze het leukst? En wat voor verhalen lezen ze graag? Met deze resultaten in het achterhoofd kwam De planeetvreter tot stand. We zijn ontzettend trots op deze nieuwe uitgave.’

Standaard Uitgeverij moet iets doen om de dalende lijn in de oplages van Suske en Wiske een halt toe te roepen. De 400.000 exemplaren die een nieuw album in de jaren tachtig kreeg, worden allang niet meer gehaald. Toen het uiterlijk van Suske en Wiske eind jaren negentig werd aangepast, kwam er een storm van kritiek, vooral over het naveltruitje van Wiske.

Voor de fans van vroeger

Wie de borsten van Wiske toch echt te ver vindt gaan, kan zijn hart ophalen aan de nieuwe reeks Suske en Wiske Classics. Daarin worden de oude verhalen opnieuw uitgegeven, maar dan in een modern 21e eeuws jasje. Samen met De Planeetvreter verschijnen woensdag in de reeks Classics: Het geheim van de gladiatoren, De duistere diamant, De schat van Beersel en De groene splinter.

En zelfs de allerjongsten kunnen binnenkort kennis maken met Suske en Wiske. Er komt namelijk een gloednieuwe 3D-animatiereeks voor kinderen vanaf drie jaar. Binnenkort op Ketnet, onderhandelingen over wie de reeks in Nederland mag vertonen lopen nog.

Reageren

meer :) :D :( ;) :o :+ :? :7 :/ :X :N :)) :9 :Y 8) :| :$ :'( :* ;( }:| >:) :P B-) :') :9~ B) :r :*) :O :S (8> O-) :Y) :w :z d:)b :Z }) 8)7 |:( *; -O- ^) 7(8)7 *O* _o_ _O-
Afbeelding uploaden