Muziek Entertainment Tech Lifestyle Random

.MOV comprimeren

20 reacties 0 likes 6644 pageviews
Pai-Mei
Pai-Mei

Ik heb een .MOV video bestand van 3GB. Ik wil deze graag comprimeren naar minder dan 700MB.

Weet iemand een programma/ tool om dit zo snel mogelijk en met de beste beeldresultaten te bereiken?

BVD

Pai-Mei
Pai-Mei

oke thanks MELF. Gelijk Handbrake aangezet.

Ik alles op default staan (output: regular - normal) en ik heb 'web optimized' aangevinkt.

Like Quote
Pai-Mei
Pai-Mei

p.s.

ik weet nu alleen niet hoe groot het 'nieuwe' video bestand zal zijn.

Zou mooi zijn als er een functie was waarmee je adhv output size kon bepalen welk output format je wilt hebben. Ik mis dat (of zie het over het hoofd)

Ik ben een leek op dit gebied.

Like Quote
Spirit
Spirit

Transcoderen is sowieso een slecht idee, tenzij het een hoog ge├źncodeerd (Full)HD bestand betreft.

Om controle te krijgen over de bestandsgrootte kan je het beste kiezen voor de optie 2-pass. Tijdens de 1e pas wordt dan een scan gemaakt van de beelden, zodat de encoder beter kan bepalen waar en voor welke beeldfragmenten hoeveel bitrate toegekend moet worden.

Ik gebruik zelf al jaren MeGui, maar als ik me het goed herinner is Handbrake ook voorzien van uitgebreide mogelijkheden zoals container (.mkv, .avi., .mp4) en output size, etc etc.

Like Quote
Pai-Mei
Pai-Mei

ik hoef geen uitgebreide functies/ settings, ik wil me er ook niet in verdiepen verder Spirit.

Ik wil gewoon een (HD) opname van mijn pocketcam simpel, snel kunnen comprimeren naar een zo klein en acceptabel mogelijk bestand.

Het liefst ook meteen converteren van .mov naar .avi dat zou helemaal mooi zijn.

Like Quote
Spirit
Spirit

Output formaat bepalen behoort tot de mogelijkheden.

Het resultaat voor een bestand met een vaste grootte en het hoogst mogelijke beeldkwaliteit die daarbij haalbaar is bereik je middels 2 pass encodering. Kan met Handbrake.

Handbrake accepteert als het goed allerhande input bestanden om om te zetten naar een .avi container.

Voor verdere vragen kun je de documentatie raadplegen.

Like Quote
Patrick
Patrick

Bitrate berekenen, is niet zo'n moeilijke som. Bitrate is bits per seconde, en je filmpje heeft een lengte. Ook nog de audiobitrate pakken.

Like Quote
Spirit
Spirit

Bitrate berekenen alleen is niet voldoende. Je dient er rekening mee te houden dat de beeldfragmenten in blokken worden opgedeeld, waardoor de MPEG4-tools specifieke berekeningen kunnen loslaten op bepaalde delen van een beeld, zodat de encoder kan uitvogelen welk deel van het beeld meer of minder bitrate moet krijgen t.o.v. aangrenzende gebieden en/of beelden.

Bij een encodering die niet gebaseerd is op een fixed bitrate heeft de encoder minder stress m.b.t. een gelimiteerde hoeveelheid te besteden bits, waardoor er kwalitatief een hoger beeldresultaat behaalt kan worden (het is wat ingewikkelder dan dat, maar daar komt het even kort door de bocht op neer).

Like Quote
Spirit
Spirit

Xvid4PSP

Laat de naam van het programma je niet in de war brengen. Het programma stelt je in staat om velerlei conversies naar willekeurige formaten uit te voeren. Ik maak er geen gebruik van vanwege de grafische opsmuk (MeGui volstaat imo ruimschoots voor conversie doeleinden), maar voor zover ik heb kunnen beoordelen doet het programma het prima.

Like Quote

Reageren

meer :) :D :( ;) :o :+ :? :7 :/ :X :N :)) :9 :Y 8) :| :$ :'( :* ;( }:| >:) :P B-) :') :9~ B) :r :*) :O :S (8> O-) :Y) :w :z d:)b :Z }) 8)7 |:( *; -O- ^) 7(8)7 *O* _o_ _O-
Afbeelding uploaden