Muziek Entertainment Tech Lifestyle Random

Chester Bennington

38 reacties 0 likes 1729 pageviews
Edelachtbare
Edelachtbare

De zanger Chester Bennington van de Amerikaanse band Linkin Park is op 41-jarige leeftijd overleden. De muzikant zou zelfmoord hebben gepleegd, meldt de Amerikaanse website TMZ. Zijn management heeft het nieuws nog niet bevestigd.

Volgens TMZ werd Bennington donderdag gevonden in zijn huis in Palos Verdes Estates, in de staat Californië. Zijn lichaam zou rond 9 uur vanochtend (Amerikaanse tijd) zijn gevonden. De zanger kampte in het verleden met met depressies en zei eerder al zelfmoord te hebben overwogen.

Bennington brak begin deze eeuw door met zijn band Linkin Park. Met de albums als Hybrid Theory (met nummers als In The End en One Step Closer) en Meteora (met onder meer Breaking the Habit en Numb) maakte de groep furore in de rap- en hardrock-scene. Al snel werd er een vaste schare fans - voornamelijk tieners - opgebouwd. Het resulteerde onder meer in twee Grammy’s en wereldwijd zo’n 60 miljoen verkochte albums.

monihc
monihc

Ja weet je, zelfmoord is altijd laf.. Maar vaak zit zo iemand in een dusdanige depressie (wat vaak al jaren duurt) i.c.m. met drank en drugs, en dan ben je zeg maar niet helemaal meer in staat om een lekker doordachte keuze te maken.

Als je zijn levensverhaal zo leest, begrijp ik wel dat het op een zeker punt niet meer zo lekker met je gaat

Like Quote
Patrick
Patrick
Quote:
Geplaatst door monihc op 20-07-2017 22:45:20

Ja weet je, zelfmoord is altijd laf.. Maar vaak zit zo iemand in een dusdanige depressie (wat vaak al jaren duurt) i.c.m. met drank en drugs, en dan ben je zeg maar niet helemaal meer in staat om een lekker doordachte keuze te maken.

Als je zijn levensverhaal zo leest, begrijp ik wel dat het op een zeker punt niet meer zo lekker met je gaat

Laf? Je hebt juist ballen als je er zo uit durft te stappen.

Voor de rest is depressie meer een ziekte. Heeft weinig te maken met laf of niet.

Like Quote
Gert
Gert

Sport is de beste remedie tegen depressie. Maar levert geen geld op, daarom komt er drugs/medicijnen om de hoek kijken, want is een business. #illuminatiyes

Like Quote
Patrick
Patrick
Quote:
Geplaatst door SILENZER op 20-07-2017 22:10:00

[...]

Wiki wijsheid, maar het klinkt niet echt alsof zijn leven op rolletjes liep

Doet me denken aan de biografie van Insayno

Quote:
In Nasty Situations All You Need: Optimism

In Nasty Situations All You Need: Optimism Na meerdere gestelde diagnoses, waaronder ADHD, werd Insayno opgenomen in psychiatrie. Twee jaar later werd hij vrijgelaten. Momenteel is Insayno opgenomen in de studio voor verdere behandeling onder streng toezicht van diverse producers en muzikanten.

Insayno begon op 14 jarige leeftijd met het schrijven van teksten en heeft zich voornamelijk laten inspireren door Mike Shinoda, de MC van Linkin Park, nadat zijn plan om een rockband te beginnen in duigen viel.

Door zijn psychiatrische verleden, legt hij voornamelijk zijn focus in zijn muziek op psychologische aspecten met een gezonde dosis humor en zelfspot. Zijn teksten zijn merendeels autobiografisch en zeer persoonlijk. Met scherpzinnige mindstates en doordachte metaforen, geeft hij een positieve draai aan wat men onder 'gek' verstaat.

Op zijn 18e won hij al de Freestyle-contest met de Beatkidz in 2006. Hierna reisde hij stad en land af en deed hij mee aan diverse rapbattles zoals: Last Man Standing, Area023 en Word of war. Insayno won de Artquake Open Air Rapbattle in 2008, de Notorious BIG Tribute Rapbattle in 2009 , de Urban Contest Rapbattle en de Zomerjam MC Battle in 2011 . Daarnaast is Insayno een gekwalificeerde Top 5 League MC van de fenomenale PunchOutBattles waar hij inmiddels meerdere battles op zijn naam heeft staan.

Insayno Deed in 2010 mee aan Wanted en ging gelijk door naar de finale, beter bekend als Most Wanted. In 2011 wist hij zich als enige hiphop act in de Inholland Popprijs te manoeuvreren en de derde plaats in de wacht te slepen. Hetzelfde jaar won hij NHpoplive natraject t.w.v 5000,- en pakte tweemaal de publieksprijs tijdens de showcases. Ook hier was hij opnieuw de enige hip hop act, wat als bijzonder beschouwd mag worden in een bandcompetitie.

De fulltime ADHDer is een pessimistische optimist, een realistische dromer en een impulsieve nadenker. Een veelzijdige creatieveling die zich niet zomaar uit het veld laat slaan als het leven even tegenzit, because In Nasty Situations All You Need is Optimism, oftewel INSAYNO.

Like Quote

Reageren

meer :) :D :( ;) :o :+ :? :7 :/ :X :N :)) :9 :Y 8) :| :$ :'( :* ;( }:| >:) :P B-) :') :9~ B) :r :*) :O :S (8> O-) :Y) :w :z d:)b :Z }) 8)7 |:( *; -O- ^) 7(8)7 *O* _o_ _O-
Afbeelding uploaden